تخم مرغ از دو قسمت سفیده و زرده تشکیل شده است. برخلاف زرده، که ازنظر داشتن چربی غنی است، سفیده تخممرغ تقریباً فاقد چربی است و کربوهیدرات کمتر از یک درصد آن را تشکیل میدهد. اکثر افراد مبتلا به حساسیت به تخممرغ، به پروتئینهای موجود در سفیده تخممرغ واکنش نشان میدهند و برخی نیز به زرده حساسیت دارند. اگرچه سفیده تخممرغ بهعنوان یک منبع تقریبا فاقد چربی و سرشار از پروتئین ، ازنظر تغذیه باارزش است، درصدی از افراد قادر به خوردن آن نیستند.
داروی Montelukast برای نخستین بار در سال 1998 توسط انجمن غذا و دارو (FDA) مورد تائید قرار گرفته و برای درمان آسم هم در کودکان و هم در بالغین مورد استفاده قرار گرفت. این دارو به عنوان داروی مکمل و همراه در کنار کورتیکواستروئیدهای استنشاقی و آگونیستهای بتا آدرنرژیک مورد پذیرش همگانی و جهانی قرار گرفته است. تا سال 2010، فروش جهانی این دارو بالغ بر پنج میلیارد دلار بود که تنها سه میلیادر دلار آن در ایالات متحده به فروش رفته است. دسترسی ژنریک Montelukast از سال 2012 تاکنون و وسعت اندیکاسیونهای دارو از قبیل درمان رینیت آلرژیک و احتقان بینی به دنبال ورزش بر رشد روز افزون استفاده از دارو افزوده است.
رینوسینوزیت یک بیماری قابل توجه و به نسبت شایع است . رینو سینوزیت با التهاب بینی و سینوس های اطراف بینی مشخص شده و با دو یا بیشتر علائم زیر همراه است:
انسداد بینی، ترشح بینی ( قدامی / خلفی بینی)، و نیزاحساس درد ویا فشاردر صورت و نیزکاهش یا عدم بویایی. در بیماران مبتلا به رینوسینوزیت تغییراتی در آندوسکوپی بینی و سینوسهاو نیز تغییرات توموگرافی کامپیوتری CT اسکن که نشان دهنده تغییرات مخاطی است، تشخیص داده می شود.
کهیر بثورات قرمز و خارش دار روی پوست است که با یک تورم موضعی در ناحیه سطحی پوست همراه است.
این ضایعات پوستی ظرف چند ساعت در محل قبلی محو می شوند و در محل جدیدی از بدن مجددا ظاهر می شوند
کهیر پس از بر طرف شدن از خود آثاری باقی نمی گذارد . در برخی موارد ضایعات کهیری بصورت جوش های جدا از هم هستند اما در برخی دیگر این جوشهای جدا از هم ممکن است به هم متصل شوند و یک سطحی از قرمزی و تورم در پوست ایجاد کنند که خارش دار است.
سرفه مزمن به سرفه ای گفته می شود که در کودکان بیش از 4 هفته و در بزرگسالان بیش از 8 هفته ادامه داشته باشد .
سرفه یک مکانیسم دفاعی برای حفاظت از راههای هوایی است . رفلکس سرفه 4 فاز دارد : فاز اول تحریک رسپتورهای موجود در راههای هوایی است که در حنجره ، نای و برونش ها وجود دارند وپس از تحریک از طریق اعصاب و رگ باعث تحریک مرکز سرفه در بصل النخاع که Tractus solitarius نام دارد می شوند.در فاز بعدی یک دم کوتاه انجام می شود (inspiratory phase) . در فاز سوم ، انقباض عضلات شکم و قفسه سینه باعث فشرده شدن هوای درون ریه ها در برابر گلوت بسته می شوند (compressive phase ) و در نهایت گلوت بطور ناگهانی باز می شود و هوای فشرده شده در ریه ها به یکباره آزاد می شود (expiratory phase ) در شرایط التهابی آستانه تحریک رسپتورهای سرفه کاهش می یابد و با کوچک ترین تحریکی باعث ایجاد رفلکس سرفه می شوند .
درماتیت تماسی بعلت واکنش بین مواد مختلف با پوست رخ می دهد و شامل انواع آلرژیک ، تحریکی (irritant) ، فوتو آلرژیک ، فوتو توکسیک و کهیر تماسی (contant urticaria ) می باشد .
عامل اصلی بیماریهای شغلی پوست نیز درماتیت تماسی است .
آلرژي چيست و چگونه ايجاد ميشود؟
آلرژي در واقع يك واكنش ايمني بدن در اثر مواجهه يك فرد مستعد از نظر ژنتيكي با ماده آلرژن است. آلرژنها موادي هستند كه از طريق تنفس، خوردن ماده آلرژن، تماس پوستي با آنها و يا تزريق، وارد بدن فرد ميشوند. ورود اين مواد به بدن در اكثر افراد هيچ واكنشي ايجاد نميكند؛ اما افراد آلرژيك كه از نظر ژنتيكي مستعد به واكنش ايمني به اين مواد هستند در صورت مواجهه، پس از تحريك سيستم ايمني موجب پاسخ ميشوند. بيماريهاي آلرژيك ميتوانند دستگاههاي مختلف بدن را درگير نمايند. پوست، بيني، چشمها، ريه و سيستم گوارشي بيشتر از ساير دستگاهها درگير ميشوند. اين قسمتها ميتوانند در پاسخ آلرژيك به تنهايي و يا به همراه هم درگير شوند. به همين دليل است كه بسياري از بيماران بيشتر از يك علامت آلرژي را دارند.
آلرژي به پروتئين شير گاو شايعترين آلرژي غذايي در بچههاي كوچك است. در ايران هم شير گاو شايعترين آلرژي در تمامي گروههاي سني كودكان كمتر از 12 سال مبتلا به آلرژي غذايي بوده است. شير از مواد مختلفي تشكيل شده است: پروتئين، قند يا كربوهيدرات، چربي، مواد معدني و ويتامينها كه در اين بيماري حساسيت به بخش پروتئين شيرگاو وجود دارد.
ريفلاكس بازگشت محتويات معده، از معده به داخل مري ميباشد. همان چيزي كه در بالغين سبب ايجاد احساس ترش كردن يا سوزش سر دل ميشود. بسياري از شيرخواران مبتلا به ريفلاكس ميباشند. شيرخواري كه ريفلاكس دارد، هر ازچند گاهي شير يا پنيرك بالا ميآورد. بسياري اوقات اين شرايط بي سر و صدا و با فاصله نه چندان طولاني از شيرخوردن اتفاق ميافتد يا وقتي كه والدين ميخواهند باد گلوي شيرخوار را بگيرند، شير سرريز شده و روي شانههاي مادر را سفيد ميكند. اگر اين حالت بصورت گاهگاهي اتفاق بيفتد و مشكلي براي شيرخوار ايجاد نكند امري عادي تلقي ميشود.
دکتر وحید قبادی دانا مدیر کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران : کنترل و پیشگیری از بیماری های آلرژیک نوید دهنده زندگی بهتر است
مدیر کلینیک فوق تخصصی آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با اشاره به تاثیر بیماری های آلرژیک بر زندگی روزمره بیماران بیان داشت: با توجه به این که اغلب بیماری های آلرژیک کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر خود قرار می دهد، کنترل آنها با روش های پیشگیری و نیز درمان صحیح می تواند نوید دهنده زندگی بهتر برای افراد مبتلا به این بیماری ها باشد.
دکتر وحید قبادی دانا مدیر کلینیک فوق تخصصی آسم و آلرژی : مدارس فرسوده محیطی مساعد برای ایجاد حساسیتهای تنفسی
مدیر کلینیک فوق تخصصی آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با بیان اینکه اصول مهندسی ساختمان کلاس های درس میتواند در کاهش حساسیتهای تنفسی موثر باشد، اظهار کرد: مدارس فرسوده میتوانند محیط مساعدی برای حشراتی همچون سوسک یا حیوانات موزی مانند موش باشند، به طوری که علاوه بر ایجاد آلودگی و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای عفونی، احتمال بروز حساسیت و آلرژی را در دانش آموزان افزایش میدهند.
شنبه عصر ساعت 15:00 الی 20:00
یکشنبه عصر ساعت 15:00 الی 20:00
دوشنبه عصر ساعت 15:00 الی 20:00